ABB BAŞKENT KART SİSTEMİ KULLANIMI HK.

Tarih : 19 August 2022

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nce, Tohumluk Bayisi Üyelerimiz üzerinden Ankaralı üreticilere arpa ve buğday tohumluğu dağıtılacağı, konuyla ilgili 18.08.2022 tarihinde Gençlik Parkı İçi Büyük Sahne Salonunda saat 13.30 ‘da evrak teslimi ve bilgilendirme toplantısı yapılacağı Web sayfamızda üyelerimize duyurulmuştu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Başkent Kart Sistemine Üye ve evraklarını teslim eden üyelerimizin uygulamada karşılaşabilecekleri problemlerin önüne geçilebilmesi için pratikte dikkat edilmesi gereken bazı hususların Üyelerimizin bilgisine sunulmasında fayda görülmüştür.

Buna göre; 

  1. Başkent Kart Sistemine Üye olan tohum bayilerimiz, arpa ve buğday tohumlarını Tohumculuk Kanunu hükümlerine uygun sertifikalı tohumluk temin edecektir.

  1. Üye tohum bayileri her üreticiye temin ettiği tohumluğun sertifikasını ve satış belgesinin fotokopisini Ankara Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığına verecektir.

  1. Üyelerimiz,  üreticilere 2021 veya 2022 yılı üretim sezonuna ait tohumluklar vermelidir.

  1. Üye tohum bayileri ödemelerini Başkent Kart aracılığı ile alacaktır. Üretici ilave tohum almak istediği takdirde ilave tohum miktarının bedelini kendisi ödeyecektir.

  1. Üyelerimiz işyerlerinde görülebilecek bir yere “bu işyerinde Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkent Çiftçi Kartı ile tohumluk satışı yapılmaktadır” yazılı stiker yapıştıracaktır.

  1. Üyelerimiz satışa sunulacak tohumlukların girişini www.todab.org.tr adresinden tohum nerede platformuna yapacak, başkent çiftçi kartı ile satılan tohumların satış bilgileri TODAB sistemine bildirilecektir.

  1. Ankara Büyükşehir Belediyesi uygulamada Üye tohum bayilerini ABB Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı ve Zabıta Daire Başkanlığı personeli aracılığı ile denetleyebilecek, bu inceleme ve denetimlerde üyelerimiz her türlü  yardımı ve kolaylığı sağlayacaktır.

  1. Bayilerimizin, yukarıda belirtilen ve kendilerince de yazılı olarak taahhüt ettikleri herhangi bir yükümlülüğe uymaması durumunda “Üye İşyeri Hizmeti” Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından tek taraflı olarak sonlandırılacaktır.

Üyelerimizce; ayrıca her bir usulsüzlük için üye tohum bayii işlem tutarının 20 katı ceza ödemekle yükümlü olunduğu, haklarında cezai işlem yapılacağı ve belirli bir süre bu proje ile tohum satmalarının yasaklanacağı bilinmeli , bu sebeble konuyla ilgili gereken dikkat ve hassasiyet gösterilmelidir.

Üreticilerin tohumluk temini hızlı bir şekilde ulaşmalarını sağlamak adına Ankara Büyükşehir Belediyesi resmi Web sitesinde üye işyerlerinin iletişim bilgileri paylaşılacaktır. 

Üyelerimizin üreticilere dağıtacakları tohum bedellerini Başkent Kart ile  tahsil edecekleri için uygulamada kolaylık sağlaması için aşağıdaki bilgilendirme yapılmıştır.

BİRLEŞİK ÖDEME HİZMETLERİ ÖDEME SİSTEMİ

Öncelikle sosyaldestek.birlesikodeme.com sitesine giriş yapınız.

Karşılaştığınız ödeme ekranında üye işyeri olduktan sonra sizlere iletilen terminal numarası ve aktivasyon kodunu giriniz.


 

Terminal kayıt işlemini gerçekleştirdikten sonra, sizlere iletilen kullanıcı adı ve şifre bilgilerinizi giriniz.


 

Kullanıcı girişini sağladıktan sonra karşınıza çıkan ödeme sayfasında öncelikle satış tutarını giriniz.



 

 

 

 

 

 

Satış tutarını girdikten sonra, karşınıza çıkan ekranda ilgili kısma kullanıcı kartının arka yüzünde bulunan barkod numarasını giriniz ve satış işlemini tamamlayınız.

Üyelerimizin gerek benzeri uygulamalardan ve projelerden istifade edebilmesi, gerek yararlarına olabilecek mevzuat düzenlemeleri için sağlıklı verilere ihtiyaç duyulmakta bunun için üyelerimizin satışa sunacakları tohumlukları www.todab.org.tr veya www.tohumnerede.com.tr adreslerinden "Tohum Nerede Platformuna" girmeleri büyük önem arzetmektedir.

Tüm Üyelerimizden bu konuda gereken duyarlılık ve titizliği bekler, bu vesile projeye katılan üyelerimize başarılar ve hayırlı, bereketli işler dileriz.