ÖZBEK-TÜRK TARIM İŞADAMLARI FORUMU

Tarih : 17 February 2022

Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te gerçekleşen Özbek-Türk Tarım İşadamları Forumuna T.C. Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Dr. Bekir Pakdemirli ve beraberindeki üst düzey Bakanlık bürokratlarımız ve teknokratlarımız ile birlikte Özbekistan Tarım Bakanı Cemşid Hocayev, Taşkent Büyükelçisi Olgan Bekar, Türkiye ve Özbekistan Tarım Bakanlığı Genel Müdürleri ile iki ülkeden iş insanlarının katıldığı toplantıya Türk tohumculuk sektörünü temsilen; ECOSA ve TSÜAB Başkanı Yıldıray Gençer, TSÜAB Başkan Yardımcısı Ökkeş Yıldırım, ECOSA Başkan Yardımcısı Savaş Akcan, ECOSA Yönetim Kurulu Üyesi Aykut Hacıoğlu, TYAB Yönetim Kurulu Üyesi Miktat Olgun ve ECOSA Genel Sekreteri Dr. Ali Üstün katıldı.

Forumda konuşan Bakan Pakdemirli, tarım alanında Türkiye'nin deneyimlerini Özbek kardeşleriyle paylaşmak istediklerini kaydederek, bu çerçevede Özbekistan'da Tarımsal Araştırmalar Genel Müdürlüğü'nün bir ofisini açmaya ve Özbekistan'a Tarım Müşavirliği ataması yapmaya karar verdiklerini belirtti.

Özbekistan Tarım Bakanı Cemşid Hocayev ülkede ilk defa düzenlenmekte olan Özbek-Türk Tarım İşadamları Forumu'na çok kapsamlı bir heyetle katılımlarından dolayı Pakdemirli'ye teşekkür etti. Özbek ve Türk tarım insanlarının söz konusu foruma büyük bir umutla baktığını aktaran Hocayev, forumun ikili iş birliğinin geliştirilmesine önemli katkı sağlayacağını vurguladı.